Gat in dak van buurvrouw na afbranden van verf

 

Haarlem – Een bewoner van de Lorentzkade heeft zondagmiddag geen geluk gehad met het afbranden van verf van de dakgoot. Rond kwart over een ging het mis, en sloegen de vlammen onder de dakpannen van de woning van de buurvrouw. De bewoner belde hierop direct de brandweer, en begon een eerste bluspoging met een tuinslang.

De brandweer was snel ter plekke, en begon direct met het blussen van de brand. Met de hoogwerker zijn de dakpannen van het dak gehaald, en is het houten dak nat gehouden.

Om er voor te zorgen dat de brand zich niet tussen het hout door zou verder verspreiden, is er in het dak een gat gezaagd. Een verzekeringsexpert is langs gekomen om de schade op te nemen. Het gat in het dak is tijdelijk gedicht met een groot plastic zijl.