Haarlem wint trofee voor Open Monumentendagen

 

Haarlem – Haarlem heeft zichzelf op de kaart gezet met Haarlem Monumentaal 2009. De stad is winnaar van de trofee voor de Noord-Hollandse gemeente met het meest veelzijdige programma voor de Open Monumentendagen 2009.

De trofee is vrijdag 11 september uitgereikt aan wethouder Jan Nieuwenburg, tijdens de opening van de tentoonstelling ‘Help een monument’ in het Historisch Museum Haarlem. Bij de beoordeling heeft de jury gelet op creativiteit en gerichtheid op een brede doelgroep.

Het gehele weekend daarop waren vele monumenten in Haarlem te bezichtigen, van zowel binnen als buiten waar dat mogelijk is. Zo werden er ook rondleidingen gegeven in de De Grote of St. Bavokerk, en kon men op de top van de kerk staan. Het monumentale weekend is geslaagd geweest, na schatting hebben zo’n 150.000 (volgens sommige schattingen zelfs 200.000) mensen op een of andere wijze deelgenomen aan de Open Monumentendagen.