Kapotte waterleiding zet grasveld onder water

 

Badhoevedorp – Een groot gedeelte van een grasveld voor het Etap hotel
aan de Schipholweg in Badhoevedorp is woensdagavond veranderd in een zwembad. Onder het grasveld was de hoofdwatertransport leiding gesprongen, wat een enorm grote plas water op het grasveld veroorzaakte. Omdat het een hoofdwatertransport leiding betrof bleef het water in een grote hoeveelheid eruit stromen.

Pas tegen half twee in de nacht, enkele uren nadat het lek was ontstaan, begon het te verminderen, nadat er door het waterleidingsbedrijf de leiding was afgesloten.

De provincie Noord-Holland heeft tijdens het voorval de Schipholweg gedeeltelijk afgesloten voor het verkeer, omdat er een kans bestond dat de grond onder het wegdek zou wegspoelen door de grote hoeveelheid water.

Verschillende hulpverleners zijn nog tot laat in de nacht bezig geweest. De waterleiding zal pas gerepareerd kunnen worden nadat al het water weg gepompt is. Door de afgesloten waterleiding heeft de luchthaven Schiphol kleine hinder ondervonden.