Leegstaande school weer doelwit van brandstichting in Haarlem

 

Haarlem – Voor de tweede keer in vier dagen tijd is er woensdagavond wederom brand ontstaan in het voormalig pand van het Damiate College aan de Berlagelaan in Haarlem-Parkwijk. In de oude gymzaal is om even voor half tien vermoedelijk een brandbom naar binnen gegooid wat er toe leidde dat er brand ontstond in de gymzaal. Bij de brand kwam een grote hoeveelheid rook vrij, welke door de buurt heen trok.

De brandweer en politie waren snel bij de brand ter plekke. De brandweer wist de brand snel te blussen, en door enkele ruiten van de gymzaal kapot te maken kon de rook uit het gebouw ontsnappen.

Afgelopen zondag werd er ook al in de gymzaal brand gesticht. Ook hierbij moest de brandweer eraan te pas komen om de brand te blussen. De laatste paar dagen zijn er opvallend veel branden, en wordt er gevreesd dat er één of meerdere pyromanen actief zijn in het oostelijke deel van Haarlem, waarbij voornamelijk auto’s het slachtoffer zijn van de brandstichtingen.