Wegbranden van verf zorgt voor tweede keer in korte tijd voor brand

 

Haarlem – Voor de tweede keer in een week tijd is er een brandje in een woning ontstaan door het wegbranden van verf. Afgelopen woensdagmiddag werd de brandweer om even voor half vier gealarmeerd voor een woningbrand aan de Maerten van Heemskerckstraat. De bewoner was aan de buitenkant van zijn woning de verf van het kozijn aan het wegbranden, wat niet geheel volgens de planning ging.

Op een gegeven moment stond het kozijn in de brand, en heeft de bewoner direct de brandweer gebeld. De brandweer heeft het kozijn gedeeltelijk moeten slopen om er voor te zorgen dat het vuur volledig uit was. Door het weghalen van het hout uit het kozijn konden de smeulende restanten ook geblust worden.

Enkele dagen eerder, op zondagmiddag, was het ook raak op de Lorentzkade. Ook hier was een persoon verf aan het wegbranden op het dakgoot, tot op een gegeven moment het vuur onder het dak sloeg. Hierbij werd het dak van zijn buurvrouw gedeeltelijk verwoest door de brand.