BMW en Audi zwaar beschadigd na botsing op Schipholweg

 

Haarlem – Op de Schipholweg, ter hoogte van de Merovingenstraat zijn zaterdagmiddag rond kwart voor vier twee dure auto’s met elkaar in botsing gekomen. De bestuurder van de Audi reed over de Schipholweg, en wilde links de Merovingenstraat inrijden. Op dat zelfde moment kwam er in de tegengestelde richting een BMW aan, welke volgens verschillende ooggetuigen door rood reed. Een fikse botsing was het gevolg.

Beide auto’s raakten zwaar beschadigd. Omdat er mogelijk sprake was van beknelling kwam naast de ambulance en politie ook de brandweer ter plaatse. Bij aankomst van de hulpdiensten bleken beide bestuurders al uit hun voertuig te zijn.

Ambulancemedewerkers hebben de inzittenden gecontroleerd in de ambulance, maar hoefden niet mee naar het ziekenhuis voor verdere zorg.

De politie heeft de Schipholweg volledig afgesloten, omdat de ravage rond het ongeval groot was. Over het gehele wegdek lagen stukken plastic van beide auto’s verspreid, en was het wegdek erg glad geworden. Twee bergingsauto’s hebben de twee zwaar beschadigde auto’s opgehaald, en hebben het wegdek weer schoon gemaakt.