Brandweer haalt bewoners uit woning bij brand in flat

 

Haarlem – Een brand in een flat aan de Engelandlaan in Haarlem heeft maandagavond laat voor commotie gezorgd. Om even voor kwart voor elf werd de brand ontdekt in een garagebox beneden in de flat, waar twee brommers in de brand stonden. Door de hevige rookontwikkeling welke bij de brand vrij kwam konden bewoners hun woning niet meer via het trappenhuis verlaten.

De brandweer kwam met verschillende wagens ter plaatse om de brand te bestrijden en de bewoners uit hun woning te redden. Met behulp van twee ladderwagens zijn enkele bewoners door de brandweer veilig aan de grond gezet, waar men vervolgens door het ambulancepersoneel werd opgevangen.

De brandweer kon na een half uur het sein brandmeester geven. Drie personen zijn naar het ziekenhuis gebracht.