Gratis reparatie kapotte fietsverlichting in centrum van Haarlem

 

Haarlem – De Fietsersbond hield zaterdag een fietsverlichtingsactie in het centrum van Haarlem. De Fietsersbond probeert – met de winter(tijd) in aantocht – een bijdrage te leveren mensen bewuster te maken van het feit zij goed zichtbaar moeten zijn.

Leden van de bond repareerden in samenwerking met lokale fietsenwinkels tegen materiaalkosten kapotte fietsverlichting. De Fietsersbond loopt hiermee vooruit op handhavingsacties van de politie: ‘Wij weten dat fietsverlichting belangrijk is, maar weten uit ervaring ook dat het vaak knap lastig is je licht brandend te houden.’ Degenen die besluiten ter plekke lid van de Fietsersbond te worden, ontvangen gratis een batterijverlichtingsset.

De Fietsersbond is de grootste belangenvereniging van fietsers in Nederland met 33.000 leden; de afdeling Haarlem e.o. telt 1300 leden. De afdelingen in Haarlem e.o. overleggen regelmatig met de gemeenten over het verbeteren van fietsroutes en fietsvoorzieningen.