IJswinkel Van Dam deelt gratis ijs uit op dierendag

 

Heemstede – Afgelopen zondag hield de bekende chocolaterie, beter bekend als ijswinkel, Van Dam uit Heemstede een bijzondere actie. Het was de laatste dag dat er ijs werd verkocht, het was dierendag en tenslotte was ook nog eens de eigenaar van de winkel, Willem van Dam jarig. De combinatie van deze drie punten leidde er toe dat men gratis ijs kon halen, op de voorwaarde dat het huisdier werd meegenomen.

Een rij van vele meters lang voor de winkel, welke eindigde aan de overkant van de straat was het gevolg van deze actie. Mensen kwamen zelfs met een complete vissenkom naar winkel om een gratis bolletje ijs te scoren. Daarnaast werden er honden, katten, poesen, konijnen, cavia’s, kippen, hamsters, schildpadden, vogels, spinnen, wormen en nog vele andere dieren mee naar de winkel genomen.

Naast levende dieren werden er ook door een aantal mensen, vooral kinderen, dieren meegenomen waar minder voor gezorgd hoeft te worden. Gelukkig waren het geen dode dieren, maar knuffels. De jarige Willem van Dam kan terug kijken naar een zeer geslaagde dag, en zal over enkele maanden weer beginnen met vers ijs te verkopen.