Scooterrijders rijden door na veroorzaken ongeval

 

Haarlem – Een 16-jarig meisje is donderdagavond flink gewond geraakt. Om even voor elf uur reed ze op haar brommer over de Rustenburgerlaan. Ter hoogte van de Voorhelmstraat kwamen twee jongens op een scooter haar voorbij rijden, terwijl één van de twee scooterrijders haar raakte en het meisje lelijk ten val kwam met haar brommer.

De twee jongens op hun scooter bekommerde zich niet over het ongeval, en reden met hoge snelheid door richting Schalkwijk. Omstanders schoten direct het gewonde meisje te hulp en waarschuwden de hulpdiensten.

Het meisje is door het ambulancepersoneel ter plekke aan het verwondingen behandeld en over gebracht naar het ziekenhuis. Vermoedelijk heeft het meisje beenletsel opgelopen en moet in het ziekenhuis geopereerd worden.

De politie is in Schalkwijk opzoek gegaan naar de twee scooterrijders, welke donkere kleding aanhadden. De brommer van het meisje is later per politiebusje overgebracht naar het politiebureau.