Eerste golftrainingscentrum in Haarlem geopend

 

Haarlem – Haarlemmer Michel Put heeft op zondag 1 november Swing City, het eerste golftrainingscentrum in Haarlem geopend. Oud-voetballer en fervent golfer Willem van Hanegem kreeg de eer om de eerste swingbeweging te maken tijdens deze ludieke opening. Swing City is gevestigd op het softbalveld van Kinheim aan de Jaap Edenlaan 3 naast het Pim Mulier Stadion.

Swing City is het ideale golftrainingscentrum voor iedereen. Zowel beginners als experts kunnen hier het golfspel leren of verfijnen. “Swing City is opgezet vanuit de gedachte om golf toegankelijker te maken voor een breed publiek,” zegt initiatiefnemer Michel Put. “Golf is de snelst groeiende sport in Nederland, maar toch ligt de drempel om te gaan golfen nog steeds hoog. Een komt groot aantal mensen komt dan ook niet met golf in aanraking. Veel locaties liggen afgelegen en zijn hierdoor moeilijk bereikbaar, met name voor de jeugd. Het zou jammer zijn als we toekomstige talenten hierdoor moeten missen.”

Michel Put is al meer dan 15 jaar als zelfstandig golfprofessional verbonden aan de Amsterdamse Golf Club. Hij is daar verantwoordelijk voor de opleiding van spelers van alle niveaus. “Ik kreeg steeds meer de behoefte om aandacht te besteden aan de ontwikkeling van golf als breedtesport en tegelijkertijd de drempel om te gaan golfen te verlagen. Daarom wil ik dichter bij de doelgroep zijn en vond op het softbalveld van Kinheim in Haarlem gehoor,” aldus de enthousiaste initiatiefnemer. Tijdens de wintermaanden gebeurt er op dit softbalveld niets. Na overleg met het bestuur van de club en toestemming van SRO, de exploitant namens de gemeente, tovert Put deze ruimte om tot een driving-range, die door de kooiconstructie geschikt is om de nieuwe Tiger Woods op te leiden en klaar te stomen voor de Olympische Spelen van 2016 in de meest swingende stad ter wereld, Rio de Janeiro. In Swing City kun je vrij tranen, maar ook is voor iedereen een coach beschikbaar.

Put: “In Swing City gebruiken we de ‘Almost’ golfbal. Deze speciaal ontwikkelde bal heeft dezelfde kenmerken als een traditionele golfbal, maar verliest na het bereiken van zijn hoogste punt snelheid en landt hierdoor zacht en veilig op de grond. Prestaties en 100% fun in 1 bal. Het golfen in de stad is hierdoor dus mogelijk en nu voor iedereen.”