Honderden kinderen ontbijten in Kennemer sporthal

 

Haarlem – Zo’n 550 leerlingen van acht basisscholen uit Haarlem hebben maandagochtend in de Kennemer sportcenter een ontbijt aangeboden gekregen. Het Nationaal Schoolontbijt werd door wethouder Maarten Divendal geopend. Rond kwart voor negen stroomde de sporthal vol met kinderen.

Bij binnenkomst werd er door leerlingen van het CIOS desinfecterende zeep aan iedereen uitgedeeld om hun handen mee te wassen.

Nadat alle 550 kinderen aan een tafel zaten werd er verteld hoe belangrijk het is om ’s ochtends goed te ontbijten. Nederlandse voetbalscheidsrechter Ruud bossen en topsporter Kenneth Leeuwin deden vervolgens beide een poging om de aftrap te geven voor het Nationaal Schoolontbijt, maar uiteindelijk lukte het wethouder Maarten Divendal om het lint door te knippen waarmee het Nationaal Schoolontbijt van start kon gaan.

Na het ontbijt konden de kinderen nog flink sporten in de sporthal, waarbij onder andere les werd gegeven van topsporter Kenneth Leeuwin. De mascotte “Mjammie”, een grote boterham mascotte, was ook de gehele ochtend aanwezig.