Hulpdiensten rukken massaal uit naar ongeval in Aerdenhout

 

Aerdenhout – Hulpdiensten zijn maandagavond om even voor half zes met groot materieel uitgerukt naar de Vogelenzangseweg in Aerdenhout. Op de meldkamer kwamen verschillende telefoontjes binnen dat er een auto in de berm was gereden en er sprake van beknelling zou zijn. Naast ambulances, politieauto’s en verschillende brandweerauto’s werd ook het Mobiel Medisch Team uit Amsterdam opgeroepen om met spoed naar de plek van het ongeval te gaan.

Bij aankomst van de hulpdiensten bleek er geen sprake te zijn van beknelling en waren de twee inzittenden al zelfstandig uit de auto gekomen. De bestuurster van de auto verklaarde tegenover de politie te moeten uitwijken voor een andere auto, en is zo vervolgens in de berm terecht gekomen.

De twee inzittenden mogen van geluk spreken dat alleen de auto beschadigd is, en er geen personen gewond zijn geraakt. De auto kwam net voor een sloot tot stilstand, terwijl de gevolgen vele male groter waren geweest als de auto wel in de sloot tot stilstand was gekomen.

De politie heeft tijdens het ongeval het verkeer geregeld. Een bergingsauto heeft de beschadigde auto opgehaald en de twee inzittenden meegenomen. Rond kwart over zes was de hele weg weer vrij voor het verkeer.