Prijsuitreiking Groene Mug-prijsvraag

 

Haarlem – Op vrijdag 6 november vond op het Stadhuis de prijsuitreiking plaats van de Groene Mug-prijsvraag. De beste groene tip kwam van Juul Dekker. Zijn idee: benut de energie die door menselijke inspanning wordt opgewekt in sportscholen. Voorzie de apparaten van een dynamo en sluit deze aan op accu’s of het lichtnet. Juul Dekker won met zijn idee een fiets en ontving deze uit handen van milieu-wethouder Maarten Divendal.

De gemeente Haarlem lanceerde de Groene Mug-prijsvraag in september. Haarlemmers konden een groene tip insturen en maakten kans op grote én groene prijzen. In totaal kwamen er 83 tips binnen. De Haarlemse rijwielhandel ’t Mannetje stelde de fiets als prijs beschikbaar. Tv-presentatrice Fabienne de Vries mocht als jurylid de overige prijzen uitreiken. Saske Hingst, Els Ulenaers en Peter Haitsma ontvingen dinerbonnen die biologisch eetcafé Aangenaam beschikbaar stelde. De tips en nog veel meer over duurzame initiatieven in Haarlem staan op www.degroenemug.nl!

Prijzenpot nog niet leeg
Veel ingezonden tips hadden met huishoudelijke handigheid te maken Deze tips vond de jury wel milieuvriendelijk, maar minder indrukwekkend als het gaat om innovatie en duurzaamheid. Om die reden besloot de jury de hoofdprijs, een elektrische scooter van Xero, dit keer dan ook niet uit te reiken. Deze zal bij een vervolg prijsvraag opnieuw in de prijzenpot gaan.