Scooterrijdster zwaar gewond na eenzijdig ongeval op Zandvoortselaan in Bentveld

 

Bentveld – Een scooterrijdster is in de nacht van vrijdag op zaterdag ernstig gewond geraakt op de Zandvoortselaan. Om even over twee uur reed de bestuurster van de scooter in de richting van Zandvoort, toen het bij een vluchtheuvel mis ging. Door nog onbekende oorzaak reed ze tegen de vluchtheuvel aan en raakte hierdoor uit balans. Het slachtoffer kwam enkele meters verderop op het asfalt terecht, terwijl de scooter nog een ruime 10 meter verder schoof. Tijdens de val raakte ook de helm los, waardoor het slachtoffer met het hoofd op het asfalt terecht kwam.

Verschillende hulpdiensten kwamen ter plekke om het slachtoffer te helpen. Vanwege de ernst van de verwondingen werd ook het Mobiel Medisch Team uit Amsterdam opgeroepen om medische bijstand te verlenen aan het ambulancepersoneel.

Het slachtoffer is later per ambulance overgebracht naar het VU ziekenhuis. De Verkeers Ongevallen Dienst (VOA) van politie heeft vervolgens een uitgebreid onderzoek gestart naar de toedracht van het ongeval. Het was in eerste instantie niet duidelijk uit welke richting de scooterrijdster vandaan kwam, maar na een sporenonderzoek werd duidelijk dat het slachtoffer in de richting van Zandvoort reed. De scooter is later door de politie meegenomen voor nader technisch onderzoek.