Auto komt boven sloot te hangen na glijpartij

 

Haarlem – Een personenauto is donderavond door de gladheid van de weggeraakt en is boven de sloot komen te hangen. Om even voor negen uur reed de bestuurster van de auto over de Oudeweg in de richting van Penningsveer. Een tegenligger naderde de vrouw en remde hiervoor af. Door de gladheid op de weg schoof de auto door en raakte van de weg.

De auto kwam gelukkig niet in het water terecht, maar op enkele steunbalken welke boven het water hangen. De bestuurster wist de auto al te verlaten voordat de hulpdiensten ter plaatse waren. Voor de brandweer was er daarom ook weinig meer te doen en kon al weer snel terug naar de kazerne.

De vrouw heeft met een kopje koffie in een politieauto gewacht tot haar auto door een bergingsauto uit de sloot was gehaald. Het bergen van de auto verliep niet soepel. Omdat de auto schuin op de steunbalken hing kon de auto niet zo weggetrokken worden omdat de auto anders alsnog in het water zou belanden. Na ruim een half uur heeft de berger de auto weer op de weg weten te krijgen.

Buurtbewoners gaven aan al meerdere malen te hebben aangegeven dat er op dat stuk weg niet gestrooid zou worden. De strooiwagens van de gemeente Haarlem zouden vanaf de A. Hofmanweg niet afslaan om het kleine stukje Oudeweg nog te strooien. De strooiwagens van de gemeente Haarlemmerliede, waar Penningsveer onder valt, zouden net bij de kruising bij de molen weer omkeren, waardoor het stukje Oudeweg tussen Haarlem en Penningsveer al de gehele dag niet gestrooid zou zijn. De politie heeft er voor gezorgd dat er direct na het ongeval al enkele strooiwagens over de weg zijn gereden, om de gladheid op de weg te verminderen.