Krakers demonstreren tegen kraakverbod in Amsterdam

 

Amsterdam – Een grote groep krakers heeft dinsdagavond voor de nodige onrust gezorgd in het centrum van Amsterdam. Om even over acht uur verzamelden een grote groep krakers zich voor het paleis op de Dam. De krakers hadden aangekondigd het paleis te gaan bezetten. De politie stond al met veel man klaar om in te grijpen.

De groep krakers begon de avond met het opbouwen van een eigen gemaakt paleis, en voerde daarna een toneelstuk uit voor het Paleis. Vervolgens liep men een route door het centrum van Amsterdam, onder andere via de Spuistraat waar vele gekraakte panden zijn.

Via de Spuistraat kwam men uiteindelijk achter het paleis terecht waar de demonstratie volledig uit de hand liep. Tussen de krakers en politie ontstond een opstootje, waarbij onder andere men vuurwerk werd gegooid. De politie heeft met vele ME-wagens de omgeving afgezet, en vervolgens de groep teruggedrongen. De krakers zijn vervolgens terug gelopen naar de Spuistraat en zijn hun gekraakte panden ingegaan.

De politie heeft tijdens de demonstratie een aantal personen aangehouden.