Schalkwijk opent eigen ijsbaan op Italiëlaan

 

Haarlem – Deze kerstvakantie heeft Europawijk een échte primeur gehad. Op het braakliggend terrein op de Italiëlaan werd een ijsbaan opgesteld. De feestelijke opening vond plaats op donderdag 24 december door Stadsdeelmanager Schalkwijk van de gemeente Haarlem, Menno Evers.

Hij werd hierbij ter zijde gestaan door Schalkwijkse kinderen. Zanger Joop Wijkhuizen heeft bij de opening een spetterend optreden verzorgd.

Na de officiële opening konden de inwoners van Schalkwijk vier dagen lang in een gezellige kerstsfeer rondjes rijden en hun schaatskunsten vertonen. Bewoners uit de wijk bemanden een kraam van waaruit Koek en Zopie werd verkocht. Tweede kerstdag waren dak- en thuislozen van Haarlem te gast. Zij konden die dag naar hartenlust schaatsen.