Veel schade aan geparkeerde auto’s op Raamsingel

 

Haarlem – Een bestuurder van een busje heeft dinsdagavond een ravage aangericht op de Raamsingel in de binnenstad van Haarlem. De man reed uit de richting van de schouwburg in oostelijke richting toen hij via een vluchtheuvel minimaal 8 geparkeerde auto’s raakte en ongeveer honderd meter verder tot stilstand is gekomen.

Bij zijn crash zijn diverse auto’s zeer zwaar beschadigd geraakt. Bewoners van omliggende woningen kwamen geschokt poolshoogte nemen van wat er precies was gebeurd.

Het wiel van het bestelbusje was halverwege afgebroken maar desondanks schoot het busje nog tientallen meters door. De verkeersongevallenanalyse (VOA) van de politie is ter plaatse gekomen om de sporen vast te leggen. Het was dinsdagavond nog onbekend waarom de man na de aanrijding zover was doorgeschoten.

Diverse bergingswagens hebben later op de avond de voertuigen opgehaald die te zwaar waren beschadigd om verder te kunnen rijden.