Zestien bewoners ontruimd na vrijgekomen gevaarlijke stof bij brand

 

Haarlem – Zestien mensen hebben woensdag aan het begin van de avond op last van de brandweer hun woning moeten verlaten. In een woning aan de Dever in de Haarlemse Molenwijk is bij werkzaamheden in de kruipruimte een grote hoeveelheid isolatieschuim vrijgekomen waardoor er brand ontstond. De brandweer kwam direct met veel materiaal ter plaatse om het brandje te bestrijden.

Later op de avond zijn brandweerkorpsen uit onder andere Beverwijk, Velsen-Zuid en Halfweg naar Haarlem toe gekomen om te assisteren bij het blussen van de brand en om metingen uit te voeren.

De geƫvacueerde bewoners zijn in een nabijgelegen bejaardencentrum opgevangen. Het is nog niet duidelijk wanneer de bewoners weer terug mogen, de brandweer zal nog de gehele avond bezig zijn met metingen uit te voeren om de concentratie van de gevaarlijke stof te meten.

Het ambulancepersoneel heeft verschillende bewoners gecontroleerd, maar geen van de bewoners hoefden mee naar het ziekenhuis voor verdere zorg.