Burgemeester doet mee aan 50ste Nieuwjaarsduik in Zandvoort

 

Zandvoort – Op de eerste dag van het jaar vond traditioneel de Nieuwjaarsduik plaats. In 1960 gebeurde dit voor het eerst in Zandvoort en vandaag, 1 januari 2010 vond de 50e editie plaats. Het aantal duikers dat het koude water trotseerden in Zandvoort werd geschat op zo’n 2000 mensen. Daarmee is de Nieuwjaarsduik in Zandvoort één van de grootste van Nederland.

Met de korte, maar hele koude duik luidden inwoners van Zandvoort en omstreken het nieuwe jaar in. Onder toeziend oog van vrijwilligers van de Reddingsbrigade gingen de duikers, na een warming up, massaal achter burgemeester Meijer van Zandvoort aan en stortten zich in de branding.

De burgemeester vond dat hij als eerste burger van Zandvoort niet achter kan blijven en wilde daarom graag de traditionele vijftigste duik aan den lijve ondervinden. Zeker gezien het aantal mensen dat altijd weer op de been is op 1 januari. Hij heeft aan de organisatoren, Milo Gerritsen en Michael Kras, beloofd, dat hij zich persoonlijk sterk maakt voor een nog groter evenement met vooral nog meer deelnemers.

Wedstrijd meest authentiek geklede zwemmer
Met de titel ‘oudste Nieuwjaarsduik van Nederland’ op zak looft de organisatie dit jaar een prijs uit voor de meest authentiek geklede duiker. Ondanks dat er inmiddels op 60 plaatsen in Nederland wordt gedoken is het ooit in Zandvoort 50 jaar geleden allemaal begonnen.

Goed doel
Ook dit jaar steunt de organisatie een goed doel. Burgemeester Meijer zal na de duik een cheque overhandigen aan de Zandvoortse Reddingsbrigade. Mede door hun inzet is er in 50 jaar tijd nooit iemand in zee achtergebleven op 1 januari.