Flashmob op Grote Markt Haarlem trekt honderden mensen

 

Links: Haarlem – In het centrum van Haarlem heeft zondagmiddag een Flashmob plaats gevonden. De bedoeling van de Flashmob was dat er om klok slag drie uur mensen uit allerlei straten te voorschijn kwamen en op de Grote Markt een dansje zouden uitvoeren. Helaas lukte dit niet geheel, en stond de Grote Markt al ruim voor drie uur helemaal vol met deelnemers. Om drie uur begon de muziek en deed het grootste deel van de deelnemers mee met het dansje.

De Flashmob danste om aandacht te vragen voor de duurzaamste dorstlesser die er is. En: om te onderstrepen dat schoon drinkwater niet overal de normaalste zaak van de wereld is. Een ruime honderd deelnemers namen deel aan de dans.

Tijdens de dans was er veel bekijks van het winkelde publiek. Sommige mensen stonden even raar op te kijken wat er gebeurde, maar na twee minuten was de dans afgelopen. Na afloop gooide enkele deelnemers nog, zoals in de instructies stond, een leeg flesje water in een prullenbak.