Veel overlast door dik pak sneeuw over Haarlem

 

Haarlem – De regio Noord-Holland is woensdagmiddag bedolven onder een flink pak sneeuw. Rond half drie vielen de eerste sneeuwvlokken in Haarlem en een paar uur later lag er in de gehele omgeving een dik pak sneeuw. De sneeuw veroorzaakte ook flinke overlast. Naast de flinke files op de wegen ondervond ook het openbaar vervoer problemen. Vele reizigers kwamen vast te zitten doordat het trein- en busverkeer niet meer reed.

Het treinverkeer kwam stil te liggen doordat een wissel zat vastgevroren en niet meer los wilde komen. Reizigers hebben hierdoor enkele uren op het treinstation moeten wachten tot er weer een trein kwam, of tot dat er weer een bus reed.

Ook Schiphol ondervindt last van het winterse weer. Er is op dit moment zeer beperkt vliegverkeer mogelijk doordat een baan weer in gebruik is. Onzeker is wanneer er weer volgens het reguliere vliegschema gevlogen kan worden. De komende uren wordt dit in ieder geval niet verwacht. Het treinverkeer in de regio begint ook langzaam weer op gang te komen.

De gladheidsbestrijders hebben veel moeite om de wegen gladvrij te maken. Strooiwagens staan soms zelf vast in de files. Er wordt geprobeerd om met strooiwagens achter elkaar in blokken te laten rijden. Daarnaast rijden er ook sneeuwschuif- en borstelwagens.