In de sneeuw met de slee het Kopje van Bloemendaal af

 

Bloemendaal – Dat de sneeuw niet alleen voor overlast hoeft te zorgen weet ook de gemeente Bloemendaal. Speciaal voor alle kinderen heeft de gemeente het Kopje van Bloemendaal omgetoverd tot een echte sledebaan. De kinderen konden zonder op het verkeer te hoeven letten over de weg heen ‘scheuren’ met hun slee. De weg was met dranghekken voor al het verkeer afgesloten.

De slee├źn waar geen rem opzat kwamen beneden tegen een stapel hooibalen aan, welke ook door de gemeente waren neergezet.

Vooral in het weekend werd de sledebaan goed bezocht. Op de parkeerplaats beneden was druk met komende en vertrekkende gezinnen welke zich even daarvoor met z’n alle vermaakt hadden in de sneeuw. Naast de kinderen vonden ook honden de sneeuw geweldig, en werden sommige honden zelfs gebruikt om lekker snel beneden te zijn.

Op het moment dat er toch iemand gewond raakte stond de Reddingsbrigade Bloemendaal klaar om eerste hulp te verlenen. Voor zo ver bekend zijn er gelukkig geen gewonden gevallen.