Tienduizenden bijen sterven bij brand in schuur van kinderboerderij

 

Heemstede – Een brand in een schuur heeft vrijdagavond voor veel schade gezorgd en een einde gemaakt aan het leven van tienduizenden bijen. Om even voor half acht kwam bij de brandweer de melding binnen van de brand. Bij aankomst bleek de hele schuur al in de brand te staan. Om de brand goed te kunnen bestrijden schaalde de brandweer op naar een middelbrand.

De oorzaak van de brand is vermoedelijk brandstichting, aldus imker Pim Lemmers. Vorige week was er ook al schade aangericht door vandalen, waarbij vele bijen omkwamen. Tijdens de brand kwam de burgemeester van Heemstede, Marianne Heeremans een kijkje nemen en de betrokkenen steun toewensen.

De brandweer is lange tijd bezig geweest om het hooi wat bovenin de schuur lag volledig te blussen.