Grote brom- en snorfietscontrole in binnenstad van Haarlem

 

Haarlem – De politie heeft in samenwerking met handhaving van de gemeente Haarlem donderdagmiddag een grootschalige controle gehouden onder brom- en snorfietsen. Op de Gedempte Oude Gracht stond de politie met een rollerbank waar de brom- en snorfietsers naar toe werden geloodst door een politiemotor en medewerkers van handhaving.

Naast de controle op snelheid en de juiste papieren door de politie werd door medewerkers van handhaving intensief gecontroleerd in de binnenstad van Haarlem op het rijden in straatjes waar dat niet is toegestaan voor brom- en snorfietsen. De meeste straten zijn alleen toegankelijk voor wandelaars en fietsers.

Gisteren heeft de politie ook al een verkeerscontrole gehouden in de Kruisstraat. Hier werden in twee uur 15 fietsers bekeurd omdat ze door rood licht reden en 12 fietsers omdat ze in verboden richting reden. Het grote aantal bekeuringen was aanleiding om de komende weken meerdere controles uit te voeren, waar de controle van vandaag de eerste van was.