Oorzaak van brandlucht in kledingwinkel Heemstede lastig te vinden

 

Heemstede – De brandweer is zaterdagmiddag lange tijd bezig geweest met het achterhalen van een stevige brandlucht in een kledingwinkel aan de Binnenweg in Heemstede. Het personeel van de winkel waarschuwde om even over vier uur de brandweer en stuurde alle klanten welke op dat moment in de winkel waren naar buiten. Bij aankomst van de brandweer ging met direct opzoek naar de brandlucht welke zich niet makkelijk liet vinden.

In eerste instantie werd gedacht dat een lamp in het plafond de oorzaak was van de brandlucht. Er werden enkele lampen uit het plafond gehaald om te kijken of er rook boven het plafond aanwezig was, wat uiteindelijk niet het geval was.

Ondertussen werd door de bemanning van de tweede tankautospuit de woningen boven de winkel gecontroleerd en werden de bewoners uit hun woningen geëvacueerd. De andere brandweerlieden zijn nog verder gegaan met het onderzoeken waar de brandlucht vandaan kwam. Uiteindelijk bleek de oorzaak van de stevige brandlucht te zijn veroorzaakt door een vastgelopen motor van de luchtverwarming in de winkel.

Nadat het apparaat uitgeschakeld was kon de brandweer het incident overdragen aan de monteur welke er verder naar zou gaan kijken. Stichting Salvage is ter plaatse gekomen om de schade aan de kostbare kleding op te nemen.