Vrouw ernstig gewond na botsing met auto in Bloemendaal

 

Bloemendaal – Een vrouw is vrijdagochtend op de Bloemendaalseweg ernstig gewond geraakt. Rond kwart voor elf fietste de vrouw richting de winkels op de Bloemendaalseweg en naderde de kruising met de Hartenlustlaan waar een auto van rechts kwam. Ondanks dat er een stopbord en een stopstreep op de weg stond voor de automobilist reed de auto toch door. Een fikse botsing was het gevolg.

De fietsster kwam vervolgens op de motorkap van de auto terecht en werd enkele meters meegesleurd door de auto voordat ze met een harde klap op de grond terecht kwam. Verschillende hulpdiensten, waaronder een traumateam, werden opgeroepen om met spoed naar de ongevallocatie in Bloemendaal te gaan.

De gewonde vrouw is door het ambulancepersoneel aan haar verwondingen verzorgt en later per ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor verdere zorg. De politie heeft het winkelende publiek op afstand gehouden wat erg nieuwsgierig was.

De verkeersongevallendienst van de politie is na het ongeval enkele uren bezig geweest met een uitgebreid sporenonderzoek.