Grote brand in leegstaande Bethlehemkerk IJmuiden

 

IJmuiden – Een grote brand heeft zondagavond de Bethlehemkerk verwoest aan het Gijzenveltplantsoen in IJmuiden. De brand werd rond half negen ontdekt en werd direct groot opgeschaald. De kerk bleek al snel volledig in lichterlaaie te staan. Verschillende brandweervoertuigen uit de omgeving kwamen naar de brand toe om de brand te bestrijden.

De brandweer had de uitslaande brand snel onder controle en kon voorkomen dat naastgelegen gebouwen ook in vlammen op zouden gaan. Tijdens de brand kwamen veel buurtbewoners naar de brand kijken en spraken er over dat deze grote brand er al aan zat te komen en er diverse keren eerder brand is gesticht.

De brandweer is de gehele avond bezig geweest met nablussen. De oorzaak van de brand is vermoedelijk brandstichting.