Olympische spelers binnengehaald in Haarlem

 

Haarlem – De Olympische spelers zijn dinsdagmiddag door duizenden supporters op een speciale manier binnengehaald in Haarlem. Vooraf aan de huldiging zorgde DJ Dennis van der Geest voor de muziek op de Grote Markt. Om even over half vijf kwamen de spelers aan op het Verwulft in Haarlem en na paar honderd meter door de Grote Houtstraat gelopen te hebben werden de spelers met een groot applaus ontvangen op het podium.

Onder andere Sven Kramer, Mark Tuitert, Irene Wust en Nicolien Sauerbreij werden met z’n allen op het grote podium gehuldigd voor hun prestaties in Vancouver. Daarnaast waren ook Erica Terpstra, Henk Gemzer en de schaatscoach van Sven Kramers, Gerard Kemkers, aanwezig.

Na afloop van de spelers onder begeleiding van politie en beveiliging naar hun auto geleid, wat in sommige gevallen niet geheel goed ging. Voornamelijk in de Barteljorisstraat ontstonden kleine (k)opstootjes tussen politieagenten en de vele supporters. Uiteindelijk is alles goed gekomen en konden de sporters naar huis.