Man springt water in om aan politie te ontkomen

 

Haarlem – Een jongeman heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag de hulpdiensten flink aan het werk gezet. Politieagenten hadden de man verdacht bezig gezien bij een auto. Toen de jongeman doorhad dat hij gezien werd door agenten zette hij het op een rennen. De agenten gingen direct achter de vermoedelijke auto-inbreker aan.

Bij het Spaarne sprong de jongeman het water in om zo aan de politie proberen te ontkomen. Nadat dit gezien was door de agenten werd direct de brandweer gealarmeerd om de persoon uit het water te halen. Collega’s van de twee politieagenten gingen ook met spoed richting het Spaarne om de twee andere agenten te assisteren.

Nog voordat de brandweer ter plekke was , probeerde de jongeman van alles om aan de politie te ontkomen. Hij probeerde zich te verstoppen achter verschillende woonboten en ging diverse malen onder water zwemmen. Uiteindelijk kon de jongeman via een stijger aan het Zuider Buiten Spaarne uit het water worden getrokken door politieagenten.

Al snel bleek de, inmiddels onderkoelde, jongeman ook onder invloed te zijn van verdovende middelen. De brandweerlieden hebben de jongeman in een speciale doek gestopt waarin hij weer kon opwarmen. Onder begeleiding van een politieagent in de ambulance is hij naar het ziekenhuis gebracht waar agenten zijn gegevens hebben genoteerd.