Meisje gewond na val met scooter langs fietspad

 

Haarlem – Een meisje is zaterdagavond gewond geraakt na een val met haar scooter. Het meisje reed om even voor negen uur op het fietspad in de richting van Heemstede. Op het stuk fietspad tussen de Vlaamseweg en de Parnassiakade kwam het meisje door nog onbekende oorzaak ten val met haar scooter. De hulpdiensten rukten massaal uit omdat het meisje in eerste instantie ernstig gewond leek te zijn.

Al snel bleek het minder ernstig te zijn dan verwacht, en kon het Mobiel Medisch Team uit Amsterdam terugkeren naar het VU Medisch Centrum in Amsterdam. Het ambulancepersoneel heeft het gewonde meisje ter plekke eerste hulp verleend en is daarna per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De verkeersongevallendienst van de politie heeft ter plekke een sporenonderzoek uitgevoerd om de sporen veilig te stellen. In het ziekenhuis bleek het meisje in ieder geval een hersenschudding te hebben. Volgens de eerste onderzoeken bleek het meisje geen alcohol op te hebben.