Brandweer haalt fiets uit Spaarne van aangereden fietsster

 

Haarlem – De brandweer heeft vrijdagmiddag de politie geassisteerd en daarbij de fiets van de 13-jarige Haarlemse uit het water gehaald. Het meisje fietste donderdagavond langs het Spaarne en werd ter hoogte van de Damstraat door een taxi aangereden. Het meisje reed vervolgens met fiets en al via een lantaarnpaal zo het water in. Omstanders haaldden het meisje direct uit het water.

Omdat de fiets nog in het water lag en ook de tas van het meisje aan het stuur vast zat heeft de politie de duikers van de brandweer gevraagd om de fiets uit het water te halen. Met behulp van een speciale haak werd de fiets al snel uit het water ‘gevist’. De fiets is vervolgens met een politiebusje naar het politiebureau gebracht.

De politie is nog opzoek naar getuigen van de botsing op donderdagavond. Zij kunnen contact opnemen met de politie van Centrum/Zuidwest via 0900-8844.

Persbericht Politie Kennemerland:

Fietsster aangereden en valt in Spaarne
HAARLEM, 15 april – De politie kreeg donderdagavond omstreeks 19.20 uur een melding van een aanrijding op de kruising Damstraat/Spaarne tussen een fietsster en een taxi. De fietsster, een 13-jarige Haarlemse, zou aan de achterkant van de fiets geraakt zijn en kreeg hierdoor een flinke zet. Het meisje botste vervolgens tegen een lantaarnpaal en is hierna met fiets en al in het water beland. De taxi stopte even maar reed toen door. Een paar vrouwen die op een terras zaten hebben het meisje uit het water gehaald.

Behalve natte kleding lijkt zij verder geen letsel te hebben opgelopen. Haar fiets raakte wel beschadigd. De vrouwen op het terras hebben de situatie voor een deel zien gebeuren.

De politie onderzoekt de precieze toedracht van de aanrijding en is op zoek naar de taxichauffeur. Getuigen die nog geen contact hebben gehad met de politie worden verzocht dit alsnog te doen. Zij kunnen contact opnemen met de politie van Centrum/Zuidwest via 0900-8844.