Brandweer redt papegaai uit grote hoge boom Haarlem-Noord

 

Haarlem – Een papegaai heeft maandagmiddag zijn baasje flink laten schrikken en de hulpdiensten aan het werk gezet. De eigenaar van de papegaai was bezig met een training toen de papegaai ergens van schrok en wegvloog. De papegaai belande uiteindelijk in een grote hoge boom achter de Meeuwenstraat en bleef daar lange tijd zitten.

Medewerkers van de dierenambulance werden om hulp gevraagd maar ook zij konden weinig betekenen. Uitendelijk bood de ladderwagen van de brandweer uitkomst. Twee brandweermannen kwamen met de ladderwagen naar de Meeuwenstraat toe en maakte de ladderwagen gereed om de papegaai uit de boom te halen.

De eigenaar is samen met een brandweerman in het bakje gestapt en omhoog gegaan. In eerste instanatie leek de papegaai het maar niks te vinden en kroop langzaam weg. Niet veel later drong het bij de papegaai door dat de twee mannen goede bedoelingen hadden en de vogel kwamen redden.

De papegaai is op de arm van zijn baasje gaan zitten en is zo langzaam naar beneden gekomen. De blije eigenaar heeft de brandweermannen uitvoerig bedankt en is vervolgens met de papegaai terug naar huis gegaan.