Chaos door uitgevallen treinen op treinstation Haarlem tijdens Koninginnedag

 

Haarlem – Door twee uitegevallen treinen op het traject van Haarlem naar Amsterdam is het treinverkeer vrijdagmiddag stil komen te liggen. Onbekende personen hebben in twee treinen aan de noodrem getrokken waardoor het treinverkeer stil kwam te liggen. Veel treinreizigers strandden hierdoor op het treinstation van Haarlem wat voor een grote drukte zorgte.

Om gevaarlijke situaties te voorkomen werd door politieagenten het perron waar de treinen naar Amsterdam vertrekken afgesloten. Ook buiten bij de bussen was het een grote chaos en zaten de bussen bomvol.

Een medewerker van de NS raakte door de grote drukte en hitte onwel. Het personeel van een ambulance moest zich met de auto door alle drukte heen vringen om bij het station aan te komen. Het slachtoffer is vervolgens met de ambulancebroeders mee naar het ziekenhuis gegaan.

Voor zo ver bekend hebben er verder zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan en zijn er geen grote opstootjes geweest tussen de reizigers.