Dieren gered tijdens brand in hooibalen bij boerderij in Spaarndam

 

Spaarndam – Een grote stapel hooibalen zijn maandagmiddag getroffen door een flinke brand. De brandweer werd rond vier uur gealarmeerd en schaalde binnen een minuut op naar een middelbrand om de brand goed te kunnen bestrijden. De rook welke bij het brandende hooi vrijkwam was al van grote afstand te zien.

De brandende berg hooi stond naast een schuur waar nog diverse dieren in stonden. Na verloop van tijd konden de beesten uit de schuur gehaald worden en in het weiland gezet worden. In eerste instantie liep dit niet geheel goed en liep de kudde naar stuk grond met veel bomen. Met zo’n 5 man wist men de kudde naar het juiste deel te sturen, op één dier na. Deze zocht een andere route en belande uiteindelijk tussen het brandende hooi. Met behulp van twee stralen water werd het dier eruit gehaald en is uiteindelijk ook naar het goede deel van het weiland gestuurd.

Over de oorzaak van de brand is op dit moment nog niks bekend. Het nablussen heeft nog enkele uren geduurd. Voor zo ver bekend zijn er geen personen of dieren gewond geraakt.