Grote drukte bij Paasraces op Circuit Park Zandvoort

 

Zandvoort – Op het Circuit Park Zandvoort vonden maandag de Kruidvat Gillette Paasraces plaats. Traditioneel beleefde de diverse nationale series uit het Dutch Power Pack hun openingsrace tijdens de Paasraces. Tijdens het paasweekeinde verschenen maar liefst zes raceklassen voor hun openingswedstrijden op het Zandvoortse asfalt.

Een van de hoofdattracties was het HTC Dutch GT4 Championship, wat tijdens de Paasraces haar een-jarige bestaan vierde. De serie beleefde in 2009 een meer dan voortreffelijk debuutjaar, met de bekendste coureurs uit de Nederlandse autosport die de strijd met elkaar aan gingen en een groot scala aan tot de verbeelding sprekende GT’s. Het startveld, bestaande uit onder andere de Ford Mustang FR500C, Porsche 997 GT4, Aston Martin GT4, BMW M3 GT4 en Chevrolet Corvette werd tijdens de Kruidvat Gillette Paasraces uitgebreid met de komst van de indrukwekkende Camaro GT4. Net als voorgaand seizoen stonden er drie races per weekend op het programma.

Ook een van Nederlands meest spectaculaire merkencups kwam in actie tijdens de Kruidvat Gillette Paasraces: de Renault Clio Cup. Alle ingrediënten waren weer aanwezig voor een spannend raceseizoen. Zo was titelverdedigster Sandra van der Sloot weer van de partij en nam zij het op tegen de kampioen van 2008, Pim van Riet. Ook Michael Bleekemolen, Addie van de Ven, Marcel Duits en Sheila Verschuur stonden met hun naam op de inschrijflijst, wat voldoende garantie lijkt voor wederom een spannend raceseizoen.

Jonge toerwagentalenten kwamen in actie in de Formido Swift Cup. Na drie bijzonder succesvolle jaren, komt ook in 2010 weer een groot aantal Swift’s in actie. Pieter Schothorst, de kampioen van het vorige seizoen, maakt de overstap naar de Formule Ford, maar Marcel Dekker, Marth de Graaff, Niels Langeveld en een aantal nieuwe bijzonder rappe talenten zullen het “Wanna Race” motto van Suzuki meer dan graag uitdragen.

Net als voorgaande jaren, stond ook de Formule Ford op het paas-menu. De formulewagenklasse, die al meer dan dertig jaar als bakermat functioneert voor beginnende formulewagen coureurs, heeft afscheid genomen van haar kampioen Melroy Heemskerk. De competitie is er echter niet minder sterk om, want ook voor dit seizoen hebben een aantal serieuze talenten zich ingeschreven voor de meest spannende eenzitters-competitie van Nederland.

Ook de Argos Supreme Toerwagen Diesel Cup maakte deel uit van het raceprogramma van de Kruidvat Gillette Paasraces. De serie beleeft in 2010 haar derde seizoen en is inmiddels een begrip binnen de nationale autosport. Met bolides als de BMW 123d, Volkswagen Golf V, Toyota Auris 2,2d, Volvo C30 D5 en SEAT Ibiza Cupra kwam dit fraaie multi-merkenkampioenschap tweemaal in actie tijdens de Paasraces.