Opnieuw grote brom- en snorfietscontrole

 

Haarlem – In het kader van het project ‘Herriestoppers’ heeft de politie in samenwerking met de stadswachten van de gemeente opnieuw een bromfietscontrole gehouden. Ditmaal stonden er tegelijkertijd rollerbanken in de Spoorwegstraat en op de Willem de Zwijgerlaan onder het viaduct van de Westelijke Randweg. Motoragenten leidden alle bromfietsers naar de controle toe waar agenten de bromfietsen controleerden op mankementen.

Ook ditmaal werden er vele boetes uitgedeeld, voornamelijk wegens het overschrijden van de maximum toegestane snelheid. Één bromfiets is direct in beslag genomen doordat de snelheid van de scooter te hoog was voor de rollerbank. De scooter is later meegenomen naar het politiebureau waar de scooter verder onderzocht zal worden.

Eerder vonden er al controles plaats op de Gedempte Oude Gracht, op het Houtplein en langs de Rijksstraatweg. De komende weken zullen er nog vele controles plaats vinden om de overlast aan te pakken.