Prinses Margriet opent Het Duinhuis

 

Haarlem – Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden opende vrijdagmiddag 9 april in Haarlem het nieuwe Regionale Kinderdienstencentrum (RKDC) Het Duinhuis. Dit centrum biedt verschillende diensten ten behoeve van kinderen met een verstandelijke beperking en hun ouders.

In Het Duinhuis kunnen kinderen terecht voor dagopvang, weekend en vakantieopvang en voor diverse therapieën zoals logopedie en fysiotherapie. Ouders en verzorgers kunnen van een team van deskundigen advies krijgen op het gebied van ontwikkeling en opvoeding. Ook kunnen zij er terecht met medische problemen en vragen. Daarnaast is het Duinhuis de enige logeerplek voor ernstig meervoudig gehandicapte kinderen in de regio.

Met de bouw van dit centrum kunnen ouders verschillende diensten in één gebouw afnemen. De zee en de duinen hebben model gestaan voor het ontwerp van het Duinhuis. Zo is er een beschermd en veilig wandelpad op het duinachtige glooiende dak van het centrum. De inrichting en het interieur zijn afgestemd op de wensen en behoeften van de kinderen.

Het Duinhuis maakt onderdeel uit van de divisie Kind/Jeugd van De Hartekamp Groep. De Hartekamp Groep is een organisatie voor zorg en ondersteuning van mensen met een verstandelijke beperking in de regio Kennemerland en omgeving.