Traumahelikopter landt op schoolplein in Aerdenhout

 

Aerdenhout – Een traumahelikopter is zondagochtend in Aerdenhout geland om de arts van het Mobiel Medisch Team bijstand te laten verlenen aan het ambulancepersoneel. De hulpdiensten werden rond kwart over negen opgeroepen om naar de Willem Pieter Speelmanlaan in Aerdenhout te gaan. In een woning was een persoon zodanig gewond geraakt dat het ambulancepersoneel hulp nodig had van een arts.

Het Mobiel Medisch Team cirkelde niet veel later met de traumahelikopter boven Aerdenhout rond. Nadat de piloot een geschikte landingsplaats had gevonden, het schoolplein van de Vondelschool werd de landing ingezet. De arts en de verpleegkundige zijn vervolgens met een politiebusje snel naar de Willem Pieter Speelmanlaan gebracht.

Het slachtoffer is later per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht voor verdere medische zorg. De traumahelikopter, de LifeLiner 1 uit Amsterdam, steeg om even voor 10 uur op om weer terug te vliegen naar het VU ziekenhuis in Amsterdam.