Fietsster zwaar gewond na aanrijding met vrachtwagen in Hillegom

 

Hillegom – Op de Van Den Endelaan is dinsdagavond om even over zes uur een vrouw zwaar gewond geraakt. Een vrachtwagenchauffeur zag de vrouw bij het afslaan over het hoofd. De vrouw kwam vervolgens met fiets en al onder de vrachtwagen terecht. Hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter gingen met spoed richting de ongevalslocatie.

Ambulancebroeders hebben de zwaar gewonde vrouw aan haar verwondingen verzorgt en later per ambulance met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

De verkeersongevallen dienst van de politie heeft later een uitgebreid sporenonderzoek verricht. De brandweer heeft met behulp van een speciaal luchtkussen het voorste deel van de vrachtwagen opgetild waarna de totaal vernietigde fiets onder de vrachtwagen vandaan gehaald kon worden. De verkeersongevallen analisten hebben vervolgens de situatie duidelijk op de foto gezet.

De geschrokken vrachtwagenchauffeur is -volgens het standaard protocol- door de politie aangehouden om op het politiebureau een verklaring af te leggen.