Keuken volledig zwart na brand in woning aan Waddenstraat Haarlem

 

Haarlem – De brandweer heeft in de nacht van maandag op dinsdag moeten uitrukken voor een woningbrand in de Waddenstraat. In de woning was in de keuken brand ontstaan. Bij aankomst van de brandweer was op dat moment de bewoner nog binnen. Enkele brandweerlieden zijn direct een reddingspoging gestart en hebben daarbij de bewoner uit de woning gehaald.

Ambulancebroeders hebben zich vervolgens om de bewoner ontfermd.

Het vuur in de keuken is vervolgens door enkele brandweerlieden bestreden en is er gecontroleerd of er niet nog meer personen in de woning aanwezig waren. Vanuit de ladderwagen is het raam van de woning met een breekijzer kapot gemaakt om de woning te luchten. Een speciale overdrukventilator is evenlater op het bakje van de ladderwagen geplaatst om de brandlucht uit de woning te verdrijven.

De bewoner is, samen met nog drie andere personen, vanwege rookinhalatie per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Over de oorzaak van de brand is op dit moment nog niks bekend.