Automobilist richt ravage aan op Stresemannlaan in Haarlem-Schalkwijk

 

Haarlem – Vier auto’s zijn zaterdag aan het begin van de avond flink beschadigd geraakt door een onhandige actie van een automobilist. Rond kwart over zes reed de bestuurder van het bestelbusje via de rotonde de Stresemannlaan op, maar kwam door nog onbekende oorzaak geheel ergens anders terecht.

Vermoedelijk nam de bestuurder de rotonde met een te hoge snelheid en bij het oprijden van de Stresemanlaan de controle over het stuur verloor. Het gevolg was dat de bestuurder van het bestelbusje met een flinke klap tegen een geparkeerde auto aanbotste en tegen een boom uiteindelijk tot stilstand kwam. Door de hoge snelheid van het busje volgde een kettingbotsing en raakten er nog twee andere auto’s bij betrokken.

De bestuurder van het bestelbusje raakte gelukkig niet gewond, maar was wel erg geschrokken. Brandweermannen zijn ter plaatse gekomen om de auto’s veilig te stellen. Een van de betrokkenen is even later nog door het ambulancepersoneel gecontroleerd maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Alle betrokken partijen zijn later op de avond naar het politiebureau Schalkwijk gekomen om de afhandeling van de papieren op orde te maken. Twee bergingsauto’s hebben de beschadigde auto’s opgehaald en meegenomen naar een opslagplaats.