Burgemeester verricht officiele openingshandeling voor nieuwe ingang Grote Kerk Haarlem

 

Haarlem – De nieuwe ingang naar de Grote Kerk is vrijdagmiddag officieel door burgemeester Bernt Schneiders geopent. Voorafgaand aan de opening werden er enkele toespraken gehouden waarbij verteld werd dat men erg blij was met de nieuwe ingang. Met name voor toeristen was de ingang aan de Oude Groenmarkt lastig te vinden, wat er toe leidde dat er minder toeristen de kerk kwamen bezoeken.

Door de opening van de nieuwe ingang, gelegen aan de Grote Markt verwacht men meer bezoekers te trekken.

De burgemeester stak vrijdagmiddag rond drie uur symbolisch een kanon aan waarbij de kogel door de muur schoot en de nieuwe ingang officieel werd geopend. Na de opening kon er in de Grote Kerk nog een glaasje champagne worden gedronken om de opening te vieren.