Dreamnight at the zoo vertrekt vanuit Haarlem met gillende sirenes

 

Haarlem – Bij het Kennemer Gasthuis in Haarlem hebben zich vrijdagmiddag tientallen hulpverleningsvoertuigen verzameld. Onder begeleiding van politiemotoren is de grote stoet met zwaailichten en gillende sirenes aan het eind van de middag naar Artis vertrokken. Omstanders die er niets vanaf wisten keken dan ook erg verschrikt op wat er allemaal wel niet aan de hand was.

“Dreamnight at the zoo” is speciaal georganiseerd voor chronisch zieke en/of gehandicapte kinderen en hun familie. De kinderen zijn hiervoor speciaal uitgenodigd door hun ziekenhuis of andere instelling. Dit goede initiatief is in 1996 begonnen in de dierentuin Blijdorp te Rotterdam. De naam van het initiatief luidde toen: Dreamnight at the Zoo. Inmiddels wordt een dergelijk evenement wereldwijd georganiseerd. Meer dan 200 dierentuinen doen mee op nagenoeg dezelfde datum. Het doel is om de kinderen en hun familie een onbezorgde avond te bezorgen. Een avond waarop ze even hun ziekte en/of handicap kunnen vergeten.