Hulpdiensten hebben moeite met vinden van brand, brandweer rijdt 5x langs

 

Haarlem – Dat de hulpdiensten moeite hebben het het vinden van Ruitersportcentrum Schoteroog aan de A. Hofmanweg in de Waarderpolder bleek afgelopen vrijdag wel weer. Het personeel van het ruitersportcentrum had de brandweer gebeld omdat er op de parkeerplaats een flink stuk gras in de brand stond en het vuur even over dreigde te slaan naar een groter stuk bossage.

Om dit te voorkomen is men zelf al direct begonnen met blussen, wat acheraf maar goed bleek te zijn ook.

Om bij het ruitersportcentrum te komen moet men vanaf de A. Hofmanweg rechts een zijstraatje inrijden, wat vanaf de grote weg niet goed zichtbaar is. Omdat zowel bezoekers als hulpdiensten last hebben met het vinden van de ingang, heeft de eigenaar van het ruitersportcentrum een bordje aan de weg opgehangen met daarop de tekst dat men hier rechtaf moet. De gemeente ziet dit echter anders in, en beschouwt het bordje als een reclamebord en wilt dat het weer weggehaalt wordt. De eigenaar is het hier echter niet mee eens. Eerder dit jaar is het zelfde gebeurt toen er een ambulance met spoed richting het ruitercentrum moest komen, toen was er een meisje van een paard gevallen en daarbij gewond geraakt. Uiteindelijk is men langs de weg gaan staan om de ambulance de goede kant op te wijzen.

Als het bordje echt weg moet is de eigenaar bang dat het een keertje echt mis gaat, en er door verloren tijd de hulpdiensten te laat komen.

In dit geval was dat gelukkig niet het geval, nadat de brandweer al zo’n vijf keer voorbij was gereden was het vuur inmiddels al geblust door het eigen personeel. De brandweer heeft het verbrandde gras nog even nageblust en kon na enkele minuten weer terugkeren richting de kazerne.