Hulpdiensten rukken massaal uit voor smeulende bloempot in Beverwijk

 

Beverwijk – Een oplettende buurvrouw heeft woensdagavond de brandweer gebeld nadat ze een brandlucht rook en uit het dak rookpluimen zag komen. De gealarmeerde politie was al binnen enkele minuten ter plaatse en niet veel later kwamen diverse brandweerwagens met spoed aangereden. Aan de achterkant van de woning was een duidelijke brandlucht te ruiken waarop diverse brandweerlieden op onderzoek uitgingen.

Met onder andere een warmtebeeldcamera werd gezocht naar de oorzaak van de brandlucht. Niet veel later werd oorzaak van de brandlucht gevonden.

Een bloempot waar enkele sigaretten in lagen begon te smeulen en veroorzaakte de brandlucht. Met een straal water uit de tuinslang was de brand dan ook snel geblust. Om er zeker van te zijn dat er geen brand in de woning was, is een brandweerman door het dakraam naar binnen geklommen om een controle uit te voeren. In de woning bleek er niks aan de hand te zijn.

Na een klein half uurtje konden de brandweerlieden hun spullen weer inpakken en terugkeren naar de kazerne. De politie zal voor de verdere afhandeling zorgen en de bewoner van het pand op de hoogte stellen.