Laatste paar meters Avond4Daagse in Heemstede

 

Heemstede – Op de laatste dag van de Avond4Daagse hebben tientallen kinderen in Heemstede de laatste meters op de Sportparklaan afgelegd. Na vier avonden door heel Heemstede en omliggende gemeentes te hebben gewandeld waren de meeste kinderen blij dat het de laatste dag was.

Dit jaar kregen de lopers in Haarlem, Heemstede en Spaarndam een speciale medaille uitgereikt, welke in het teken stond van de oude chocoladefabriek Droste langs het Spaarne in Haarlem.

Momenteel is de fabriek er niet meer en staan er nieuwbouwwoningen. Menig Haarlemmer en ook inwoners van de omliggende gemeenten weten het nog goed; de grote chocoladefabriek aan het Spaarne. Lange tijd voorzien van een verpleegstertje met een busje chocolade op de gevel. Dat verpleegstertje verscheen rond 1900 op de blikken cacaopoeder van Droste. Een speciaal effect dat Droste eigen was, is het verpleegstertje van groot naar klein.

In 1923 kreeg Droste een nieuw beeldmerk in artistieke stijl, het is ontworpen door Jan Wiegman en wordt het “pastille-mannetje” genoemd. Dat poppetje inspireerde de ontwerper van de medaille.