Opnieuw ongeval door vreemde verkeerssituatie Parklaan/Kruisstraat

 

Haarlem – Op de kruising met de Parklaan en de Kruisstraat zijn zondag aan het einde van de middag opnieuw twee auto’s tegen elkaar aan gebotst. De grijze Mercedes reed vanaf de Parklaan linksaf de Kruisstraat in. Op dat zelfde moment had ook de bestuurder van de blauwe Fiat groen licht, en reed rechtdoor over de Parklaan richting het Spaarne.

Omdat de bestuurder van de grijze Mercedes de haaietanden voor het afslaande verkeer over het hoofd zag, ging het mis.

Een flinke botsing volgde, waarbij beide auto’s aanzienlijke schade opliepen. Gelukkig raakte er geen personen gewond bij het ongeval, en bleef het bij materiele schade. Afgelopen jaar zijn er door de zelfde verkeerssituatie al meerdere ongelukken ontstaan. Enkele bestuurders komende vanaf de Parklaan welke linksaf willen slaan denken door het groene stoplicht wat zij op dat moment hebben geen naderend verkeer tegen te komen. Echter bij het afslaan staan er haaitanden op het wegdek, waardoor het verkeer dat rechtdoor over de Parklaan richting het Spaarne rijdt voorrang heeft. Bij eerdere ongevallen zijn de auto’s dicht in de buurt van het restaurant op de hoek geëindigd, waarbij één keer zelfs de tafeltjes op het teras omver werden gereden. Er raakte hierbij gelukkig geen mensen gewond, echter zat de schrik er wel goed in.

Met de komst van de Rode Loper over de Kruisweg en Kruisstraat moet deze verkeerssituatie gewijzigd worden en zal hoogstwaarschijnlijk ook deze situatie veranderd worden.

De politie heeft bij dit ongeval geholpen met de afhandeling van de verzekeringspapieren, aangezien er enkele onduidelijkheden ontstonden doordat een van de betrokkenen uit het buitenland kwam. Een bergingsauto heeft de twee kapotte auto’s later op de avond opgehaald.