Piepende rookmelder in woning zorgt voor onrust in flat

 

Haarlem – In een flatwoning aan de Schotlandstraat is donderdagavond rond kwart over tien door een nog onbekende oorzaak een rookmelder afgegaan. Buren welke het alarm afhoorde gaan kwamen polshoogte nemen maar konden niet de oorzaak vinden van het alarm. Hierop werd de brandweer gebeld om te komen kijken wat de oorzaak van het alarm was.

Na zo’n vijf minuten stonden de twee brandweerwagens voor de deur en konden de spuitgasten op onderzoek uitgaan. Na een korte controle bleek al snel dat er niks aan de hand was en is de rookmelder gereset.

Ondertussen stond buiten stond de straat vol met nieuwsgierige buurtbewoners welke de brandweer- en politiewagens voorbij hoorde komen. Na een klein kwartiertje konden de hulpverleners weer vertrekken en keerde de rust terug in de straat.